Menu+

Social Sofa’s

Stukje bij Beetje geeft deze zomer van 2019 begeleiding aan de bewonersgroep van de Joseph Ariensstraat in Schiedam om hun sofa tot een succes te maken. Zij hebben de sofa gekregen van Woonplus en Irado en zal na het renovatieproject van de drie flats een mooie plek krijgen in de gemeenschappelijke tuin.

 

In totaal heeft Stukje bij Beetje nu  aan 5 social sofa’s in Vlaardingen en Schiedam meegewerkt. Het zijn de gemozaiekte banken die je in heel nederland tegenkomt en die vanuit een concept van Karin Breurs met bewoners onderling worden gemaakt.

Twee sofa’s staan in Schiedam Oost : aan de Snelliussingel en bij het Marconiplantsoen. In het ontwerp van de  Marconibank kun je alle communicatievormen terugvinden.  Dit als eerbetoon aan de natuurkundige en de uitvinding vd draadloze communicatie.

           

De blauwe bank met de poezieplaatjes staat op het Vriendschapsplein in west. Rozen verwelken, schepen vergaan, maar onze vriendschap zal blijven bestaan!

               

In Vlaardingen staat er een kleurrijke sofa bij het Winkelcentrum van Hogendorplaan en nog een ander bank met als thema Hollandia Melkfabriek voor het Hummelinckflat.  De laatste is uitgevoerd in een boerenbontmotief met op de achterkant het silhouet vd fabriek.