Menu+

de Boompot van Oost

De Boompot van Oost staat op de hoek van de Ohmstraat en de Marconistraat in Schiedam. Het is een kunstwerk met een verhaal, een wijkinitiatief van Stukje bij Beetje samen met Yvon Koopman en Doesjka de Jong. Wij hebben met heel veel verschillende wijkbewoners in de zomer van 2022 verhalen en borden verzameld en deze op een enorme pot gemonteerd. Dit keer geen scherven maar hele borden en schotels. Bijna elk bordje komt uit een kastje van iemand uit de wijk en heeft een eigen geschiedenis. De bewoners kwamen ze zelf langsbrengen op de dagen dat we eraan werkten en we hebben veel mooie verhalen gehoord. Kortom een mooi mozaïek van gedeelde herinneringen in een kleurrijke wijk. Een aantal van deze persoonlijke verhalen zijn in dit filmpje te zien.

 

Deel je bord en deel je verhaal!

Het gebloemde schoteltje uit oma’s servies, het ontbijtbordje waar je kinderen te groot voor zijn geworden en het gebroken sierbord dat de reis naar Nederland niet heelhuids heeft overleefd: ze zitten er allemaal in verwerkt.  

Ze zijn allemaal te vinden op De Boompot van Oost. Deze pot is wel twee meter hoog en is bekleed met ongeveer 200 borden van de bewoners van Schiedam. Er staat een grote (sier) pereboom in en het is een echte eyecatcher voor de wijk geworden. Een kleurrijk kunstwerk waar we trots op zijn en waar veel mensen enthousiast aan mee hebben geholpen.

De Boompot van Oost is af en dat vieren wij!

In het najaar van 2022 hebben we dit geweldige project  afgerond en nu de boom bloeit en het plantsoen ook aan gaat slaan, is het tijd voor een feestje!

Wij nodigen dan ook  iedereen uit om met ons een perentaartje te komen eten onder de pereboom op woensdagmiddag 28 juni 2023.  Samen maken we er een leuke middag van en horen we graag zoveel mogelijk verhalen van iedereen die een bordje heeft gemaakt of geschonken.